Un château al cor de la Ribera del Duero
Des del bressol de Ribera de Duero, Cellers Trus recupera la idea tradicional del château per elaborar Vins de Finca amb raïms produïts apenes a uns metres del celler. Una viticultura de quilòmetre zero en un lloc històricament privilegiat.
La filosofia sorgeix de vinyes en propietat al voltant del celler i de l'ús d'avançades tècniques per a la caracterització de terra. Gràcies a aquesta tecnologia dividideixen cada finca en parcel·les, cada parcel·la en petites zones similars i cadascuna d'aquestes zones, si fos necessari, en grups de ceps amb semblant comportament. Una nova forma d'entendre la viticultura, en la qual cada vinya té una cosa molt important a dir.
Nau d'elaboració
Dedicada a la recepció del raïm i al seu posterior fermentació en dipòsits d'25.000 litres de capacitat. La verema és realitzada de forma manual en caixes i, immediatament, s'executa el seu trasllat al celler. En aquesta nau es selecciona el raïm "raïm a raïm" i es col·loca dins dels dipòsits amb la major cura possible, a favor de la gravetat, sense esprémer raïm, procurant que no pateixi i sense el xoc de cap màquina impulsora que donés lloc a trencament de llavors.
Nau de criança
Aquí se alojan 600 barricas de roble francés de 225 litros donde el vino va madurando, capturando los polifenoles de la madera con el aporte cuidadoso del oxígeno va enriqueciéndose en sabores y aroma.
Nau d'embotellament
Sala especialment dissenyada amb el criteri d'aconseguir la major asèpsia possible. Un conjunt de bufadora i omplidora, caracteritzat per la precisió de l'ompliment, amb un posterior arrossegament abans de encorchar, amb gas inert i sempre tap de suro (natural, no sintètic) per tal d'eliminar oxidacions de el vi dins de l'ampolla.
Nau dormitori
Àmplia nau on reposen i dormen els vins en gàbies, des del embotellat fins que els vesteixen. És criteri de l'enòleg que els vins madurin en ampolla durant molt de temps per arribar a la major rodonesa i complexitat (reserves al voltant de 3 anys i criances no menys d'1 any).
Vins
-Trus Pico de Luyas
-Trus reserva 15
-Trus Roble 18